Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Υποχωρεί η κακοκαιρία το Σάββατο (27/08)

καιρός
Φωτογραφία αρχείου

Σε τροχιά βελτίωσης είναι ο καιρός από σήμερα, Σάββατο (27.08.2022), καθώς όπως λέει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr “η “ψυχρή λίμνη” που μας επηρέασε για μία εβδομάδα αυγουστιάτικα, κινείται βορειοανατολικά και ήδη βρίσκεται στο Βόσπορο και κατευθύνεται προς Εύξεινο Πόντο”.

Σήμερα, Σάββατο, όπως αναφέρει “περιμένουμε ηλιοφάνεια αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περισσότερο στα βουνά της βόρειας και κεντρικής χώρας και κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου από τη βόρεια Ήπειρο μέχρι και την Στερεά Ελλάδα, αλλά και στα βουνά της Πελοποννήσου μέχρι και τον Ταΰγετο. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και χωρίς μεγάλη ένταση».

Όσον αφορά στους ανέμους, ο Τάσος Αρνιακός επισημαίνει ότι “δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ στις θάλασσες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου”.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή “περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με λιγότερα φαινόμενα, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ωστόσο, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ, κυρίως στο νότιο Αιγαίο με τον υδράργυρο να φτάνει τους 33-34”.

Ο καιρός θα είναι σχετικά καλός και την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο -όπως ενημερώνει- ο γνωστός μετεωρολόγος “δεν θα λείψουν οι βροχές και οι μπόρες, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. Οι βροχές που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα την εβδομάδα που έρχετα. Στην Αττική, δεν θα βρέξει από την ερχόμενη εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να είναι στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή φυσιολογικές -για την εποχή- επίπεδα”.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις