Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Αττική: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Δροσιά την ώρα της καταιγίδας

Καιρός – Αττική: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Δροσιά την ώρα της καταιγίδας
Φωτογραφία αρχείου

Προβλήματα στην Αττική προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα, το βράδυ της Τετάρτης (18.05.2022), καθώς οδηγοί εγκλωβίστηκαν στη Δροσιά, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. 

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό πέντε οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα, στο ύψος της 25ης Μαρτίου, λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και 7 για κοπές δέντρων, από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.

Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Ακόμη, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τον εντοπισμό ενός άνδρα περιπατητή στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο όρος Δίρφυς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που έχουν εντοπίσει ήδη το όχημά του και αναζητούν αυτή την ώρα τον περιπατητή.

Πώς θα είναι ο καιρός την Πέμπτη

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, αναμένονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Χιόνια θα πέσουν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις