Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: «Έρχονται» οι πιο δροσερές ημέρες του Αυγούστου, λέει ο Γιαννόπουλος – Βοριάδες 8 μποφόρ

Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: «Έρχονται» οι πιο δροσερές ημέρες του Αυγούστου, λέει ο Γιαννόπουλος – Βοριάδες 8 μποφόρ

«Ισχυροί βοριάδες από την Τρίτη μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. Έρχεται η πιο δροσερή εβδομάδα του Αυγούστου» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, δίνοντας την πρόβλεψή για το καιρό έως την ημέρα της Παναγίας. 

«Σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή (06.08.2023) σταματάνε οι βροχές και οι καταιγίδες στις περιοχές που επηρεάστηκαν χθες, δηλαδή τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η εβδομάδα που “έρχεται”, θα είναι πιο δροσερή του Αυγούστου. Στο Ιόνιο θα φυσάει 6 μποφόρ, μόνο αύριο, Δευτέρα και μετά οι άνεμοι πάνε προς το Αιγαίο. Ουσιαστικά, το μελτέμι θα κυριαρχήσει από την Τρίτη (08.08.2023) και μετά και ως της Παναγίας θα φτάσουν οι βοριάδες άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Αθήνα, «οι πιο δροσερές ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει στους 33-34 βαθμούς κελσίου μέχρι της γιορτή της Παναγίας».  Πάντως, σημειώνει ότι αν και μιλάμε για έναν υπέροχο καλοκαιρινό καιρό γενικά σε όλη τη χώρα, ωστόσο εξαιτίας των μελτεμιών υπάρχει ο κίνδυνος των πυρκαγιών».

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει στο newsit.gr ότι «από την Τρίτη μέχρι την άλλη Τρίτη θα φυσάει κάθε μέρα 6-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα έχουμε το κλασσικό μελτέμι. Προφανώς, θα επηρεάσει τα νησιά των βορείων Κυκλάδων (Σαντορίνη, Τήνο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο). Το μελτέμι θα ”πιάνει” και τις περιοχές της νότιας Εύβοιας, τα ανατολικά της Αττικής και την Κρήτη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις