Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Διήμερο με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι – Με μεγάλη ένταση τα φαινόμενα

Καιρός: Διήμερο με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι – Με μεγάλη ένταση τα φαινόμενα

Μπορεί να μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ο καιρός όμως δεν λέει να μας κάνει να χαρούμε το καλοκαίρι

Ο καιρός επιδεινώνεται για να καλά την Κυριακή (11.06.2023) με συνθήκες που θυμίζουν φθινόπωρο. Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο για σφοδρές καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα άστατος θα είναι ο καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής με βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, καθώς και χαλαζοπτώσεις.

Περιοχές που αναμένονται έντονα φαινόμενα: Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στέρεα Ελλάδα (και στην Αθήνα) και Πελοπόννησο.

Καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Αθήνα κατά την διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Αττικής, αλλά στο κέντρο. Ενώ, λιγότερα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ανατολικά του νομού.

Αρνιακός: Κακοκαιρία και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές της χώρας… «Έχουν ξεκινήσει δυνατές βροχές, την Ήπειρο, Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θήβα και την υπόλοιπη κεντρική Στερεά Ελλάδα. Έχουμε και καταιγίδες που είναι πιθανόν να συνοδεύονται από κεραυνούς, ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις. Οι καταιγίδες θα ενταθούν αύριο με την κακοκαιρία να επηρεάζει την ηπειρωτική χώρα, αλλά επίσης την Εύβοια, Σποράδες και Κρήτη με ισχυρά φαινόμενα».

Η θερμοκρασία όπως είπε ο Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1 θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς την Κυριακή. «Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα. Τα περάσματα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομα με μεγάλη ένταση. Την Τρίτη οι βροχές θα υποχωρήσουν. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 και ίσως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Μετά την ζέστη έρχονται και νέες μπόρες το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτό το γαϊτανάκι του καιρού θα συνεχιστεί και λίγο πιο μετά από τα μέσα Ιουνίου».

Οι τρεις φάσεις του καιρού

Σύμφωνα με το meteo ο καιρός θα έχει εναλλαγές που ξεκίνησαν από το Σάββατο και θα κρατήσουν για κάποιες ημέρες. 

Η πρώτη φάση ήταν το Σάββατο (10/06) και είχε αστάθεια στα ορεινά με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Επίσης Άνοδος της θερμοκρασίας κοντά στα φυσιολογικά και τοπικά λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το διάστημα από Κυριακη 11/06 ως Τρίτη 13/06: Θα υπάρχει γενίκευση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας σε κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η τρίτη φάση θα είναι την Τετάρτη 14/06 και την Πέμπτη 15/06: Θα έχουμε περιορισμό της αστάθειας στα ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας σε κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στην Κρήτη σε έως και πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την προγνωστική αβεβαιότητα, η ατμοσφαιρική αστάθεια φαίνεται να γενικεύεται εκ νέου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή 16/06 και έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις