Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και κάτοικοι στη Νέα Πέραμο – Σάρωσε την περιοχή η κακοκαιρία

Καιρός
Πηγή φωτογραφίας ΣΚΑΙ

– Ο Καιρός έφερε σοβαρά προβλήματα
– Κλειστή η Παλιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και η Ελευσίνας – Θήβας
– Σοβαρά προβλήματα στη Νέα Εθνική από το 32ο ως το 34ο χιλιόμετρο
– Το ποτάμι υπερχείλισε και έγινε ένα με τον δρόμο
– Πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, σπίτια πλημμύρισαν
– Η Πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους της περιοχής να μην μετακινούνται
– Κλειστά τα σχολεία σήμερα στην περιοχή για να μην κινδυνέψουν οι μαθητές

Ο Καιρός έφερε σημαντικά προβλήματα στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα. Η νεροποντή είχε σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν οι χείμαρροι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως το δρόμο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγών τα νερά έφτασαν ως και το ένα μέτρο στο οδόστρωμα. Πολλοί εκλωβίστηκαν στα οχήματά τους τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στη Νέα πέραμο – Πηγή φωτογραφίας τηλεόραση ΣΚΑΙ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί το βίντεο που προβλήθηκε από την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1. Ένα αυτοκίνητο παρασύρεται και κυριολεκτικά εξαφανίζεται από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Στο σημείο η βροχή ήταν πολύ έντονη. Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της εθνικής ακινητοποιημένα οχήματα, αλλά και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί.

Η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο. Τα υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από το ρέμα.

Στην περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο έχει ληφθεί απόφαση από το Δήμο να γίνει διάνοιξη σε ένα σημείο ώστε τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Video που ανέβασε πολίτης στο Facebook

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας».

Διακοπή κυκλοφορίας και προβλήματα στην εθνική οδό

Η κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έχει διακοπεί στο ύψος του 39ου χιλιομέτρου.

Την διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Στη Νέα Εθνική Οδό η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του 32ου χιλιομέτρου γίνεται μόνο από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας καθώς αριστερά υπάρχει νερό άνω των 70 εκατοστών στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 33ο ως το 34ο χιλιόμετρο η κίνηση διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα καθώς έχουν πλημμυρίσει η δεξιά και η μεσαία λωρίδα.

Σοβαρά προβλήματα στη Νέα Πέραμο

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης.

Υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια αλλά και σε αυτοκίνητα, είπε ο κ. Σταμούλης, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομα που κινδυνεύουν.

Η νεροποντή ήταν έντονη με αποτέλεσμα οι χείμαρροι να “κόψουν” τους δρόμους σε πολλά σημεία.

Ουσιαστικά η Νέα Πέραμος έχει αποκλειστεί. Και η μια και η άλλη είσοδος της πόλης έχει σοβαρό πρόβλημα, λέει ο δήμαρχος.

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι και το πρώτο tweet (στις 06:30 το πρωί) της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για 35 κλήσεις  για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει , αλλά και για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Συνολικά από τις έξι το πρωί και μετά η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για να επέμβει είτε σε σπίτια είτε σε σημεία του δρόμου όπου έχουν εγκλωβιστεί άτομα.

Στο σημείο σπεύδουν όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής από Ελευσίνα και Μέγαρα, ενώ άλλα τέσσερα οχήματα αποστέλλονται στη Νέα Πέραμο από την Αθήνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τυπικά ισχυρές στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νότια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 16-11-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες Πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις