Ελλάδα

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος έκτακτου δελτίου επιδείνωσης επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17.05.2022), με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης!

Ο καιρός θα χαλάσει αρχικά στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και η επιδείνωση θα διαρκέσει έως το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η πρόσκαιρη κακοκαιρία θα διαρκέσει έως το πρωί της Πέμπτης και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ της Τετάρτης. 

Από αύριο το απόγευμα θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ το επόμενο διήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 6 με 8 βαθμούς. 

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης (18-05-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

1)Την Τετάρτη (18-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

β) από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

γ) Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Την Πέμπτη (19-04-2022), έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2) Από το απόγευμα της Τετάρτης (18-04-2022) μέχρι και την Πέμπτη (19-05-2022) θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

3) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, από βορρά προς νότο, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν πιστεύω ότι του έκαναν κακό, αλλά δεν αποκλείω τίποτα, είμαστε alert» λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού στην Κρήτη
«Κάπου έχει χαθεί, έχει πέσει κάπου; Δεν ξέρω, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, δε θα το αφήσουμε, άμα δε βρεθεί είτε έτσι είτε αλλιώς» λέει ο πατέρας του 33χρονου Αλέξη Τσικόπουλου
Ο 33χρονος γιατρός που αγνοείται στα Χανιά
Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από παρέα δέκα ανηλίκων στον Άλιμο - Του έσπασαν κόκκαλο κάτω από το μάτι, νοσηλεύεται στο «Παίδων»
Παρέα 10 παιδιών επιτέθηκαν με γροθιές στον 13χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην χειρουργική κλινική με σπασμένο ζυγωματικό οστό κάτω από το μάτι
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Πάτρα: Σκύλος της αστυνομίας εντόπισε 22 κιλά κοκαΐνη και 133 κιλά κάνναβη σε φορτηγό – Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου στο Χαλκούτσι Αττικής, όπου εντοπίστηκαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα μαχαίρι κυνηγετικού τύπου με λάμα μήκους 25 εκατοστών
Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο φορτηγο
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών στην καθηγήτρια στις Σέρρες που φίμωσε με ταινία μαθητή γυμνασίου
Η δίκη της 60χρονης καθηγήτριας έγινε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών όπου την καταδίκασε 18 και 6 μήνες ποινή φυλάκισης και να την μετατρέπει σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως
Η καθηγήτρια από τις Σέρρες
79