Κυριακή, 25 Φεβ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές χιονοπτώσεις την Τρίτη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές χιονοπτώσεις την Τρίτη

Χωρίς… έλεος συνεχίζεται ο χειμώνας, με τον Μάρτιο, αν και ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, να επιβεβαιώνει μέχρι τέλους το προσωνύμιο “γδάρτης”! Το μεσημέρι της Κυριακής (20.03.2022) η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποίησε για πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες μέρες, αφού ο καιρός δεν αλλάζει. 

Ο πολύ κρύος καιρός, με ισχυρούς ανέμους, θα μας… συντροφεύσει έως την Τετάρτη. Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ βγήκε γιατί οι χιονοπτώσεις την Τρίτη στα ανατολικά θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται χιόνια να πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Σήμερα (20.03.2022) και αύριο ασθενείς χιονοπτώσεις θα υπάρξουν, κατά διαστήματα, στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο και σε περιοχές της Κρήτης. 

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και στο “στόχαστρο” της κακοκαιρίας θα βρεθούν Στερεά, Εύβοια, Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ανατολική Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ

Θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Αναλυτικά:  

Α. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις