Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Επιμένουν οι ακραίες βροχοπτώσεις και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Επιμένουν οι ακραίες βροχοπτώσεις και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία επιμένει και θα συνεχίσει να χτυπά μέχρι το Σάββατο πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας μετρούν τις πληγές τους με πλημμύρες, καταστροφές και κλειστούς δρόμους τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολα. 

Και αυτό διότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με τις αρχές, εξαιτίας της κακοκαιρίας, να βρίσκονται σε επιφυλακή. Από την έντονη βροχόπτωση υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλλιάνο τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι τα κεντρικά και νότια Επτάνησα, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου (από τη Σάμο και βορειότερα) και η δυτική Πελοπόννησος.

Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα μέχρι και τον Έβρο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και υπάρχει η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Χαλκιδική όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Οι νομοί Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας Ροδόπης Εβρου θα δοκιμαστούν από τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας 

Στη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρκετή βροχή, ειδικότερα στα παράκτια τμήματα και των νομών Αχαϊας, Ηλείας και Μεσσηνίας. Τα τμήματα που είναι κοντά στο Ιόνιο θα δεχτούν δυνατές καταιγίδες.

Τα κεντρικά και νότια Επτάνησα εξάλλου παραμένουν μέσα στο παιχνίδι των ακραίων βροχοπτώσεων και χρειάζεται προσοχή.

Ισχυρές καταιγίδες μάλιστα αναμένονται σε Αν. Μακεδονία – Θράκη και ΒΑ Αιγαίο.

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Π.Ε. Έβρου ενόψει της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς. Ενόψει της προβλεπόμενης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωσης του καιρού από απόψε στην περιοχή της Θράκης, η Π.Ε. Έβρου αλλά και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Ειδικότερα σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες ιδίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ως εκ τούτου συνιστάται οι πολίτες:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων

– Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, καθώς και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους.

Οι περιοχές που «βούλιαξαν» 

Τα μεγαλύτερα ποσά βροχοπτώσεων, που καταγράφηκαν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, στη χώρα μας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις