Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται ενισχυμένο μελτέμι με πολλά μποφόρ και μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές – Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται ενισχυμένο μελτέμι με πολλά μποφόρ και μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές – Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Ένα μελτέμι που, ναι μεν θα δροσίσει μετά τους καύσωνες αλλά θα θέσει και σε μεγάλο κίνδυνο τη χώρα για πυρκαγιές, έρχεται από την εβδομάδα που ξεκινάει. Την Τρίτη θα δείξει για τα καλά τις «προθέσεις» του και αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο η εβδομάδα ξεκινάει με ήπιες θερμοκρασίες και τον υδράργυρο να φτάνει το πολύ μέχρι τους 36 βαθμούς. Όμως, η θερμοκρασία, δεν είναι αυτή που θα μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα αλλά ο δυνατός αέρας που φέρνει το ισχυρό μελτέμι.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και τα όσα είπε στο δελτίο του MEGA, θα υπάρχει σταδιακή ενίσχυση του μελτεμιού, κυρίως από την Τρίτη οπότε ο Βοριάς στο Αιγαίο θα φέρει 7 μποφόρ ενώ την Τετάρτη, οι άνεμοι θα ενισχυθούν κι άλλο, με μέση ένταση στα 7 με 8 μποφόρ και ριπές στα 9 μποφόρ!

Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν τότε, θα… «κουνηθούν» ενώ σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ίσως έχουμε απαγορευτικό απόπλου την Τετάρτη για τα μικρά πλοία στις Κυκλάδες.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος από την Τρίτη σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή είναι:

-Εύβοια

-Ανατολική Στερεά (και Αττική)

-Ανατολική Πελοπόννησος

-Νησιά του Αιγαίου

Αυτό το σκηνικό του καιρού με το ενισχυμένο μελτέμι, αναμένεται να διατηρηθεί σε αυτή την κατάσταση μέχρι το τέλος της εβδομάδας…

Ήδη πάντως, από την Κυριακή (6/8) η θερμοκρασία στη χώρα μας παρουσίασε πτώση σύμφωνα με το Meteo και είναι χαρακτηριστικό είναι ότι η μέγιστη θερμοκρασία, η οποία καταγράφηκε στο Κρανίδι (37.2 °C), ήταν κατά 3.9 °C χαμηλότερη από την μέγιστη θερμοκρασίας του Σαββάτου 05/08 (Στυλίδα Φθιώτιδας – 41.1 °C).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου 05/08.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις