Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» θα σαρώσει τη χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel όπως προαποφασίστηκε από τους εταίρους του group της νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνους για την ονοματοδοσία των συστημάτων. Η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Καιρός: Το έκτατο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους. Αναλυτικά:

– Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
1) Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
2) Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
3) Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.
4) Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

– Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

-Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη στο μνημόσυνό του - Ακούστηκε ξανά το «Ώρες Μικρές» σε όλη τη Νίκαια
Μπαλόνια, λουλούδια, ζωγραφιές και αρκουδάκια άφησαν θαυμαστές στον τάφο του Γιώργου Μαζωνάκη - Ακούγονται ξανά σε όλη τη Νίκαια τα τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη
Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος
Με μπαλόνια, τραγούδια και χορό τιμούν τον Γιώργο Μαζωνάκη στο 40ήμερο μνημόσυνό του - Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στη Νίκαια
«Ώρες μικρές», «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» και άλλα τραγούδια του ακούστηκαν έξω από την εκκλησία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Μνημόσυνο Γιώργου Μαζωνάκη: Με μπαλόνια, τραγούδια και χορό τιμούν τον τραγουδιστή – Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στη Νίκαια
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
22