Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται το «Hot dry windy» και απειλεί με πυρκαγιές – Η πρόγνωση έως το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Hot dry windy» ή το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι με το μελτέμι στο Αιγαίο, όπως λέγαμε επί σειρά ετών. Πάντα στην Ελλάδα έτσι ήταν τα καλοκαίρια, ο καιρός ξηρός με αέρα και ζέστη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στο newsit.gr.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι αυτός ο καιρός εγκυμονεί κινδύνους για πυρκαγιές, ενώ παράλληλα τονίζει ότι την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα έχουμε τόσο ήλιο και αέρα στη χώρα που πάνω από το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας θα το παράγουν ο ήλιος και οι άνεμοι.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου περιμένουμε βοριάδες 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Το τυπικό μελτέμι το οποίο θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 22 Ιουνίου. Την Πέμπτη 20 Ιουνίου μπορεί να φτάσει και τα 8 μποφόρ στις βόρειες Κυκλάδες.

Μιλάμε για ένα ενισχυμένο μελτέμι, κλασσικό, τυπικό ελληνικό. Αυτός ο καιρός θα επηρεάσει το θερμόμετρο στα ανατολικά, όπου θα εμποδίσει την θερμοκρασία να ανέβει. Στις Κυκλάδες θα έχει 30 βαθμούς το μεσημέρι και το βράδυ θα επικρατήσει ψύχρα, με τους περισσότερους να αναζητούν μπουφάν.

Όσον αφορά την Αθήνα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, όχι όμως σε όλη την Αττική παρά μόνο στα δυτικά και το κέντρο.

Στα ανατολικά της πόλης θα φυσάει 6 – 7 μποφόρ με αποτέλεσμα το θερμόμετρο να φτάσει τους 32 – 33 βαθμούς.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο newsit.gr μπορεί η θερμοκρασία στην Αθήνα να είναι 38 με 39 βαθμούς το επόμενο τριήμερο, αλλά ο αέρας που θα φυσάει θα είναι δυνατός και θα κάνει αισθητή την παρουσία του με αποτέλεσμα ανάσες δροσιάς για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Στη Δυτική Ελλάδα όπου εκεί δεν φτάνουν τα μελτέμια, θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες, υψηλότερες από ό,τι θα έχει στα ανατολικά και θα φτάσει τους 38 βαθμούς την Τρίτη και τους 39 Τετάρτη και Πέμπτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για τις φωτιές σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Εύβοια και Μαγνησία – Πάνω από 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Aπό 1 Ιανουαρίου έως και 23 Ιουνίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 466 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 516.298,56 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 119 συλλήψεις για πρόκληση φωτιάς
Φωτιά στη Βοιωτία
«Είναι σκουπίδια και μπλεγμένοι παντού» λέει η αδερφή του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις Σέρρες
«Έχουν κι άλλες κατηγορίες πάνω τους, δεν μπορώ να ξέρω σε τι ή πώς ακριβώς είναι μπλεγμένοι και τα άλλα δύο άτομα που φαίνονται στο βίντεο» λέει η αδερφή του 17χρονου Άγγελου
Ο αδικοχαμένος 17χρονος από τις Σέρρες
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ξεσπούν οι συγγενείς του Γιώργου Γιαννόπουλου για την απόφαση μη έκδοσης στην Αυστραλία – «Δεχτήκαμε χαστούκι από την Ελλάδα»
Δεν θα εκδοθεί στην Αυστραλία επειδή είναι Έλληνας πολίτης και επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί στη χώρα, αν υπήρχε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα
Τζέιμς Δαλαμάγκας
6