Ελλάδα

Καιρός: Για αιφνίδιες πλημμύρες προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας – «Βλέπει» 100 τόνους νερού ανά στρέμμα σε 8 περιοχές

«Καμπανάκι» για αιφνίδιες πλημμύρες σε οχτώ περιοχές λόγω της κακοκαιρίας που «σαρώνει» τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι αύριο το απόγευμα (13.11.24) σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Πρέβεζα.

Κάνει μάλιστα λόγο για 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

«Υποψήφιες περιοχές για ποσότητα νερού κοντά στους 100 τόνους/στρέμμα (άρα κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες) μέχρι  αύριο το απόγευμα: Ζάκυνθος, Κεφαλονία, Ιθάκη, Λευκάδα, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα», γράφει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού, προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς, μέχρι και την Τετάρτη (13.11.24). 

Πιο αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Σήμερα Τρίτη (12-11-2024) τα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (νομοί Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας) και τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα της).

Αύριο Τετάρτη (13-11-2024) όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τη Θεσσαλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής: Συνελήφθη 45χρονος ύποπτος για εμπρησμό – Έπεσε σε αντιφάσεις κατά την προανάκριση
Η φωτιά στη Βουρβουρού εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και πλέον είναι χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από μεγάλες προσπάθειες επίγειων και εναέριων δυνάμεων
Φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής
Γιατί οι πυρκαγιές σε Χαλκιδική και Ιεράπετρα είχαν διαφορετική εικόνα - Τα δύο πρόσωπα του ίδιου φαινομένου
Οι δύο περιπτώσεις πυρκαγιών, υπενθυμίζουν πως η συμπεριφορά μιας φωτιάς εξαρτάται από τη σχέση μεταξύ δύο «δυνάμεων» - Της «δύναμης» της φωτιάς (πόσο έντονη είναι η καύση) και της «δύναμης» του ανέμου
Φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής