Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Γιαννόπουλος: Η κακοκαιρία Avgi φέρνει χιόνια την Τρίτη σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός – Γιαννόπουλος: Η κακοκαιρία Avgi φέρνει χιόνια την Τρίτη σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύντομη θα είναι η κακοκαιρία Avgi – σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο newsit.gr – καθώς από την ερχόμενη Πέμπτη (01.02.2024) αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός

«Από τη μία θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, αλλά με αρκετό κρύο στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, π.χ. -6, -7 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, και από την άλλη από την Μαγνησία και κάτω περιμένουμε χιονιά», λέει στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος για την κακοκαιρία Avgi.

Όπως αναφέρει, «ο χιονιάς θα “χτυπήσει” την Τρίτη (30.01.2024), κυρίως σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, αλλά και ανατολική Πελοπόννησο, Κορινθία, Αργολίδα, Κυκλάδες και Κρήτη. Θα έχουμε βροχές, χιονόνερο, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο».

Όπως επισημαίνει «η Τρίτη, θα είναι η μέρα που από την αρχή, από τα μεσάνυχτα δηλαδή, έρχονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες σε όλη την ατμόσφαιρα, το οποίο ουσιαστικά θα μας επηρεάσει μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι καταιγίδες στο Αιγαίο, ειδικά σε περιοχές όπως η Εύβοια, θα είναι χιονοκαταιγίδες.

Το δεύτερο σημαντικό είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 9 – 10 μποφόρ στο Αιγαίο, δηλαδή θα έχουμε απαγορευτικά».

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας Avgi

Χιόνια στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται ότι θα υπάρχει μία ένταση των φαινομένων από νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης -ουσιαστικά μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας- ενώ από το βράδυ, θα αρχίσει μία εξασθένιση των φαινομένων. Τα δύσκολα θα είναι 12 με 15 ώρες. Θα χιονίσει σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Θα το στρώσει μόνο στα βόρεια προάστια, όπως στην Κηφισιά, στη Δροσιά, γύρω από τον Υμηττό, γύρω από τους ορεινούς όγκους. Θέλει, όμως, προσοχή, ενώ στις άλλες περιοχές της πρωτεύουσας θα έχει χιονόνερο. Στα νότια δεν θα χιονίσει. Στα βόρεια προάστια είναι το σημαντικό».

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος τόνισε ότι ο καιρός θα αλλάξει σταδιακά από τα ξημερώματα της Τετάρτης (31.01.204). «Θα υπάρχουν λίγα χιόνια στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, αλλά θα βελτιωθεί ο καιρός, θα ανέβει και λίγο η θερμοκρασία. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Κρήτη με αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Τα 9 μποφόρ, πρώτα στο βόρειο Αιγαίο και αργότερα το βράδυ της Τετάρτης και στο νότιο Αιγαίο, θα εξασθενίσουν και θα αρθούν τα απαγορευτικά».

Και συμπληρώνει ότι «από την Πέμπτη και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία. Βέβαια θα μείνει λίγος παγετός στην βόρεια Ελλάδα αλλά Κυριακή και Δευτέρα θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις