Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Γιαννόπουλος: Ζέστη αλλά με «ρέγουλο» από την Κυριακή – Πως θα κινηθεί η θερμοκρασία μέχρι τέλη Αυγούστου

Καιρός – Γιαννόπουλος: Ζέστη αλλά με «ρέγουλο» από την Κυριακή – Πως θα κινηθεί η θερμοκρασία μέχρι τέλη Αυγούστου

Μία εβδομάδα με αίθριο καιρό, καλές θερμοκρασίες και χωρίς μελτέμια έρχεται από αύριο Κυριακή (26.08.2023) μετά από τις βροχές και καταιγίδες που άλλαξαν για λίγο το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει για τον καιρό ότι «από αύριο θα έχουμε έναν ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό με λίγα σύννεφα, αλλά σε ορεινές περιοχές θα έχουμε κάποιες μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες».

Σημειώνει ότι «έβρεξε αρκετά και την Παρασκευή ενώ το Σάββατο και είδαμε καταιγίδες και στην περιοχή της Βάρης-Βούλας».

Ενώ συμπληρώνει ότι αύριο Κυριακή «οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Όσον αφορά στην Αθήνα θα έχει και λίγα σύννεφα το μεσημέρι 35-36°C με ήλιο και βοριαδάκι 5 με 6 μποφόρ στον Ευβοϊκό».

Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο «ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, θα δούμε στα ηπειρωτικά μακριά από την θάλασσα (πχ Αγρίνιο, Λάρισα) τον υδράργυρο στους 38°C».

Όπως μας εξηγεί, η Δευτέρα θα είναι η τελευταία μέρα που θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς Κελσίου, καθώς μετά θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας ωστόσο θα συνεχιστεί η ζέστη.

«Την Τρίτη στην Αθήνα θα έχουμε θερμοκρασία 35-36°C. Όμως περιμένουμε κάποιες μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους (34-35 βαθμούς Κελσίου) στα δυτικά και αναμένεται να βρέξει στα συγκεκριμένα τμήματα της χώρας».

Από την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγα σύννεφα σε όλη τη χώρα. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι στα νότια πελάγη που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ, με μια ενίσχυση στα Κύθηρα. Το θερμόμετρο θα δείχνει και πάλι 34-35°C και έτσι -με κανονικές τιμές- τελειώνει το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στάθηκε και στο δημοσίευμα του Bloomberg που σημείωνε ότι μετά τον 15Αύγουστο ο υδράργυρος μπορεί να ξεπερνούσε ακόμα και τους 48°C αναφέροντας με νόημα «δεν είδαμε το καλοκαίρι που έλεγαν τα ξένα μέσα. Δεν υπήρχαν κύματα καύσωνα που μας είχαν τρομοκρατήσει μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις