Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Σαββατοκύριακο με σκανδιναβικό κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Σαββατοκύριακο με σκανδιναβικό κρύο, καταιγίδες και χιόνια
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο (25-26/11) στο newsit.gr από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως χειμερινό, με σκανδιναβικό κρύο, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” όλη τη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (25.11.2023), όταν και θα ξεκινήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με τα έντονα φαινόμενα να επικεντρώνονται σε αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά της Ελλάδας, στη Θράκη, στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και στα Δωδεκάνησα. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, υπάρχει αυξημένος φόβος για πλημμύρες. Οι ισχυρές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Κυριακή, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. 

Η κακοκαιρία θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι -νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί- που θα πνέουν στα πελάγη θα φτάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας και σκανδιναβικό κρύο 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση σε όλη την χώρα, κατά 12 έως 14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά, η μέση θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι 7 βαθμοί Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 3 βαθμοί Κελσίου, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει -3 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη.

Χιόνια στα βόρεια της Ελλάδας

Η κακοκαιρία εκτός από το τσουχτερό κρύο, φέρνει και χιόνια στα βόρεια ορεινά της Ελλάδας. Χιόνια θα δουν πιθανότατα τη νύχτα του Σαββάτου και μεγάλες πόλεις στα βόρεια, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα.

Στα λευκά θα… ντυθούν και την Κυριακή πολλές περιοχές. Το πρωί, οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στη βόρεια Ελλάδα, λόγω του ισχυρού παγετού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση, με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ από την Τρίτη (28.11.2023) αναμένεται νέα επιδείνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις