Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Η κακοκαιρία Μήδεια κάλυψε με χιόνια όλη τη Βόρεια Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες

Καιρός: Η κακοκαιρία Μήδεια κάλυψε με χιόνια όλη τη Βόρεια Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες έφερε η κακοκαιρία Μήδεια. Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες. Φωτογραφίες και βίντεο.

Άστατος είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την κακοκαιρία Μήδεια να σαρώνει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τους κατοίκους της να ξυπνούν αντικρίζοντας… κατάλευκες εικόνες. 

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής (14.02.2021) οι Θεσσαλονικείς. Ήδη από το πρωί του Σαββάτου, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ το βράδυ η χιονόπτωση έγινε πιο έντονη με αποτέλεσμα να το στρώσει σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Σημειώνεται ότι συνεργεία και ειδικά οχήματα των δήμων και της περιφέρειας έριχναν αλάτι όλο το βράδυ για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Στους -9 και με πολύ χιόνι ξύπνησε η πόλη της Κοζάνης.

Tο θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κέντρο της Ξάνθης, το χιόνι σκέπασε κυριολεκτικά τα πάντα, με τους δρόμους να ασπρίζουν και τις οροφές των σπιτιών να καλύπτονται από χιόνι. Η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ενώ συνδυάστηκε με ισχυρούς ανέμους που επίσης έπληξαν την περιοχή.

 

Click4more: Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Που χιονίζει τώρα, Live εικόνα από όλη την Ελλάδα

 

Χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην παραλιακή ζώνη, με το Λιμάνι των Αβδήρων να σκεπάζεται επίσης από χιόνι, ενώ παρόμοια εικόνα και στις υπόλοιπες παραλίες της ΠΕ Ξάνθης.

Μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα του χιονιού στην ορεινή ζώνη της περιοχής.

 

Περί τα 15 εκατοστά χιονιού στην Καρδίτσα ενώ σε υψόμετρο 700 μέτρων το χιόνι σε ύψος 35 εκατοστών ενώ η θερμοκρασία στην πόλη στους -2 βαθμούς και στα ορεινά στους -6.

.Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες -όπου είναι εφικτό- ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού άνω των 3,5 τόνων από τις 02.00 τη νύχτα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη τιμή θα σημειωθεί στην αρχή της ημέρας. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 01 βαθμό Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Στερεάς, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα νότια νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 και στα βόρεια από -06 (μείον 6) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο και στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν και στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 και στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις