Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» έφερε βροχές και καταιγίδες – Πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» έφερε βροχές και καταιγίδες – Πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και μετά πάλι πίσω στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο καιρός συνεχίζει το… σκοτσέζικο ντους, λόγω της «ψυχρής λίμνης» που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προκαλεί εκτεταμένη αστάθεια.

Πάντως, η αστάθεια του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να περιοριστούν Δευτέρα και Τρίτη ενώ νέα μικρή έξαρση της αστάθειας θα έχουμε την Τετάρτη σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ταυτόχρονα, οι βόρειοι άνεμοι την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ και στην Ανατολική Αττική τα 5 με 6.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της αστάθειας του καιρού, που όμως, δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Φωκίδα, ολόκληρη την Πελοπόννησο, ακόμα και την Δυτική Μακεδονία. Την Κυριακή (26/5/24) περιμένουμε ένταση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο.

Οι βροχές και οι μπόρες θα φτάσουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα» σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

«Τα περισσότερα φαινόμενα τα περιμένουμε στην κορυφογραμμή της Πίνδου, αλλά στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα εκεί θα είναι έντονα, θα έχουμε καταιγίδες που από το βράδυ, σιγά – σιγά θα σταματήσουν και ο καιρός από αργά θα βελτιωθεί. Το πρωί οι βροχές θα είναι πιο ήπιες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς ενώ βελτίωση του καιρού περιμένουμε από Δευτέρα. Από την Τρίτη, θα τραβάει ουσιαστικά τον ανήφορο».

Δείτε στο γραφικό του Windy, live την πορεία του φαινομένου:

Κατατοπιστικοί είναι οι χάρτες που δημοσιεύει ο Σάκης Αρναούτογλου, με τις περιοχές της κακοκαιρίας ανά εξάωρο την Κυριακή 26/5 με μια ματιά.

Όλα αυτά, ενώ ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι επιστήμονες.

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», είπε στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις