Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει μπόρες από το μεσημέρι – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει μπόρες από το μεσημέρι – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης είναι εδώ και φέρνει μπόρες και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο σε μεγάλο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

Σήμερα, Σάββατο (25.5.2024) ο καιρός θα είναι άστατος σε Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά, καθώς αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη ατμόσφαιρα. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, ενώ η αστάθεια θα συνεχίσει και στην αρχή της εβδομάδας με την θερμοκρασία να πέφτει και να φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Η νέα εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει με το ίδιο καιρικό σκηνικό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές.

Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία της κακοκαιρίας από Windy

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόνησσο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το απόγευμα στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 21 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια ηπειρωτική χώρα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ασθενείς μεταβλητοί, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ωρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

Στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις