Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει

Κακοκαιρία θα επικρατήσει και σήμερα Παρασκευή (8.12.2023) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα πέσει. 

Συγκεκριμένα βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, και στη Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Στις περιοχές αυτές τα έντονα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι το μεσημέρι και σταδιακά μετά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Εύβοιας ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα χιονίσει σε χαμηλότερα υψόμετρα, από τα 500-600μ και πάνω.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 10 βαθμούς στα βόρεια, 11 – 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 17 – 18 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 5 – 6, το πρωί και 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το μεσημέρι. Στο Αιγαίο 5 – 7, στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές, οι οποίες θα είναι ασθενείς στο κέντρο και μέτριας έντασης στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, όπου υπάρχει και η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Λίγα χιόνια αναμένονται στην Πάρνηθα αλλά σε μεγάλα υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 – 12 βαθμούς, βορειοδυτικοί οι άνεμοι 5 – 7, στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές θα σημειωθούν το πρωί και στα νότια καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν το μεσημέρι, και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 – 9 βαθμούς, με βοριάδες 4 – 6 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις