Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα – Έπεσαν δέντρα σε Φιλοθέη και Ψυχικό

Καιρός: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα – Έπεσαν δέντρα σε Φιλοθέη και Ψυχικό

Δυνατό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (7.1.2024) προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική δέχτηκε 115 κλήσεις στην Αθήνα για αντλήσεις υδάτων και κυρίως για πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχής. Σε όλη την Ελλάδα η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις.

Στην Αττική περισσότερα από 40 δέντρα έπεσαν σε περιοχές της Φιλοθέης και του Ψυχικού με αρκετούς δρόμους να είναι κλειστοί καθώς στα σημεία επιχειρούν από τα ξημερώματα δυνάμεις της πυροσβεστικής και των δήμων.

Στην πλατεία Σιαδήμα της Φιλοθέης έπεσαν φυσικά δέντρα αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί, ενώ ένα από τα δέντρα έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Στη Φιλοθέη κλαδιά από δέντρα έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός προειδοποιώντας ότι το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να περνάει κοντά από δέντρα.

 

Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «από αυτή της μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε, όσον αφορά τις ριπές του ανέμου, η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06:30 το πρωί», ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια. 

«Έχουμε 115 κλήσεις, 95 κοπές δέντρων μέχρι στιγμής και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, που σημαίνει ότι σε σύνολο 337 κλήσεων πανελλαδικά έχουμε πανελλαδικά 337 περιστατικά» ανέφερε.

Βίντεο από την κακοκαιρία που έπληξε και τον Πειραιά:

Προβλήματα σημειώθηκαν στην Πάτρα και στην Ηλεία κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων, όπου έπεσαν δέντρα ενώ ανετράπη και ένα φορτηγό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι σήμερα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις