Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Σήμερα η χειρότερη μέρα – Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Σήμερα η χειρότερη μέρα – Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας «Genesis», ενώ από το απόγευμα θα «χτυπήσει» κυρίως στην Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τη Θεσσαλία με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης. Αύριο Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός γίνεται πιο ήπιος, χωρίς ωστόσο να σταματάνε οι βροχές σε όλη την Ελλάδα. 

Ο καιρός θα καλυτερεύσει από Δευτέρα.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο, Χριστίνα Ρήγου, ήδη ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και έχουν μεγάλη διάρκεια, σαρώνουν τη δυτική Ελλάδα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr, χρειάζεται προσοχή από όλους τις επόμενες ώρες, αφού σήμερα η κακοκαιρία Genesis «δείχνει τα δόντια της».

«Από χθες το βράδυ έχει ρίξει αρκετό νερό στην δυτική Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το βαρομετρικό χαμηλό τα δυτικά κινείται ανατολικότερα προς το βόρειο Αιγαίο που εκεί θα παραμείνει στάσιμο για πολλή ώρα θα τροφοδοτείται με υγρασία κι θα βγουν πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και η Θεσσαλία», λέει.

Όπως εξηγεί, «ήδη στην δυτική Ελλάδα εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο, δυτική Στερεά  στην Αιτωλοακαρνανία και στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, γενικότερα στο νομό Αχαΐας και Ηλείας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Χρειάζεται πολλή προσοχή στις μετακινήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, είδαμε ήδη χείμαρρους να φουσκώνουν στην Ξάνθη».   

Όσον αφορά στους ανέμους αυτοί θα πνέουν στα 6 με 7 μποφόρ όμως κατά τη διάρκεια των φαινομένων ενισχύονται σημαντικά.  

Για αύριο Σάββατο και την Κυριακή, θα συνεχιστούν τα φαινόμενα αλλά λίγο πιο ήπια λέει η κα. Ρήγου.

Σημειώνει δε ότι «το Σάββατο θα βρέχει σε όλη τη χώρα αλλά κατά μέσο όρο θα είναι ηπιότερες βροχές από την εικόνα που έχουμε σήμερα, με τα έντονα φαινόμενα αύριο να εντοπίζονται σε Μακεδονία, Θράκη βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και έως τα Δωδεκάνησα όπου θα έχει καταιγίδες. Την Κυριακή από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν».  

Εξασθενημένη θα φτάσει η Genesis στην Αττική

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Genesis θα φτάσουν -αν και λίγο πιο εξασθενημένα- και στην Αττική.

«Στην πρωτεύουσα και νοτιότερα θα είναι λίγο καλύτερος ο καιρός. Ναι μεν αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αλλά ηπιότερα. Και αύριο θα βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όχι όμως έντονα. Ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα να έχουμε κάποιες καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Και στην Θεσσαλονίκη αναμένονται να συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές», αναφέρει η κα Ρήγου. 

Παρά το γεγονός ότι θα πέσει η θερμοκρασία, δεν θα υπάρχει αίσθηση κρύου. Στην Αττική θα έχουμε ελάχιστη θερμοκρασία 20°C,  στην Θεσσαλονίκη 18°C και στην Ήπειρο οι ελάχιστες τιμές θα είναι στους 13-14°C. Στην βόρεια Ελλάδα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ νοτιότερα και ιδιαίτερα στην Αττική θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις