Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Άρχισε η επέλασή της – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Καιρός – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Άρχισε η επέλασή της – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Βροχές και καταιγίδες χτυπούν εδώ και λίγες ώρες μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Ήδη το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει δραματικά τουλάχιστον για τα νησιά του Ιουνίου, ενώ η κακοκαιρία «Αθηνά», όπως ονομάστηκε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, τις επόμενες ώρες θα πλήξει τα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία «Αθηνά» ξεκίνησε την επέλασή της από το βράδυ της Τετάρτης από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα σημειωθούν ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 6 με 8 μποφόρ στα δυτικά, πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται πως η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας: 

 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κατά την πρόγνωση του καιρού ανέφερε πως όσο η ώρα θα περνά και το βαρομετρικό χαμηλό θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, περισσότερες περιοχές θα επηρεαστούν με επίκεντρο τα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

«Σήμερα υπάρχει ακραίος κίνδυνος πλημμυρών γι’ αυτό και η ΕΜΥ έδωσε όνομα στην κακοκαιρία ώστε οι πολίτες να έχουν παραπάνω την προσοχή τους. Ας ελπίσουμε ότι το κύμα κακοκαιρίας που πέρασε από την Γαλλία και την Ιταλία προτού έρθει στη χώρα μας να μην προκαλέσει ανάλογα προβλήματα», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

 

Περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα του 112 σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, και άλλα νησιά του Ιονίου: «Προειδοποίηση για καιρικά καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές του έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις