Ελλάδα

Καιρός – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταιγίδες και χαλάζι την Κυριακή (10/10) – Χιόνια στο τέλος της εβδομάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κακοκαιρία «Αθηνά» δεν… λέει να φύγει, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η πυρόπληκτη Εύβοια, καθώς ήδη κοινότητες στα βόρεια του νομού έχουν πληγεί από πλημμύρες, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, και δυστυχώς η περιοχή θα συνεχίσει να δέχεται σημαντικές ποσότητες βροχής.  

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Δείτε live την πορεία της

 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα αποκτήσουν συνεχή και έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Χιόνια στο τέλος της εβδομάδας!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα βελτιωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο την Πέμπτη (14.10.2021) έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, που θα φέρει ξανά βροχές και καταιγίδες για δύο ημέρες, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια στην Πίνδο και τα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν τα κοσμήματα 68χρονης στην Αθήνα – Ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα εστίασης στην Πάτρα
«Μου είπε να τα τυλίξω σε αλουμινόχαρτο και να τα βάλω σε σακούλα. Φοβήθηκα για το σπίτι μην κάνει έκρηξη, όπως μου είπε», λέει η 68χρονη
Πάτρα
Φως στα αίτια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο ρίχνει η αυτοψία της ΔΑΕΕ - Αναπτήρας και διαρροή αερίου πίσω από τη διπλή έκρηξη
Οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη 15 Ιουλίου
Πυκνοί καπνοί και φωτιά μετά τη διπλή έκρηξη στον Ασπρόπυργο
Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί για τους πυροβολισμούς κατά του 20χρονου στο Άργος - Το βίντεο ντοκουμέντο και η ιατρική γνωμάτευση που δείχνει βολίδα στον εγκέφαλο
Η ιατρική γνωμάτευση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο 20χρονος, επιβεβαιώνει την ύπαρξη ξένου σώματος που μοιάζει με βολίδα στο κεφάλι του θύματος
Άργος
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
67