Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Κακοκαιρία express Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα και μετά… καλοκαίρι – Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός: Κακοκαιρία express Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα και μετά… καλοκαίρι – Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Χαλάει ο καιρός αύριο Κυριακή των Βαΐων με λασποβροχές στις κεντρικές και νότιες περιοχές, χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ισχυρούς βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, νοτιοανατολικούς ανέμους στα νότια, 7 με 8 μποφόρ και σοβαρή υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Ο «χειμωνιάτικος» καιρός θα φανεί κυρίως την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη με τον υδράργυρο να πέφτει 8 με 10 βαθμούς σε σχέση με τις χθεσινές θερμοκρασίες, ωστόσο μετά… καλοκαιριάζει.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η κακοκαιρία αυτή θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό της, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, “τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά και με και ημιορεινά, από τα 800 m και πάνω στην κεντρική και βόρεια χώρα. Αλλά από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά τα πράγματα βελτιώνονται, η θερμοκρασία θα ανέβει την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ μέχρι ενώ με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε και το μεγάλο Σάββατο αλλά και Κυριακή του Πάσχα θα έχουν ανοιξιάτικο προφίλ με ηλιόλουστο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα έχουμε μόνο στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα κάποιες σποραδικές ανοιξιάτικες μπόρες”.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Και η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο ανέφερε πως κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπως και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου!

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά σε κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, Μακεδονία και Θράκη. Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να “χτυπήσουν” το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. 

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ιονίου, εκτός της Κέρκυρας αλλά και στην Πελοπόννησο. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις