Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: «Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Πέμπτη» λέει στο newsit.gr η Χριστίνα Ρήγου

Καιρός: «Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Πέμπτη» λέει στο newsit.gr η Χριστίνα Ρήγου

Η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες ουσιαστικά θα κρατήσει Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. «Αυτή η “διαταραχή” του καιρού θα “διασχίσει” όλη τη χώρα και από τις περιοχές που θα περνάει θα “αφήνει” και ισχυρές καταιγίδες» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.

Μιλώντας στο newsit.gr για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, η γνωστή μετεωρολόγος εξηγεί ότι «το κρύο την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραμείνει νωρίς το πρωί, δηλαδή θα είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες το ξημέρωμα, αλλά σιγά σιγά λίγο θα μαλακώνει τουλάχιστον το κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας». 

«Όμως από αύριο το απόγευμα περιμένουμε μια νέα επιδείνωση του καιρού, ένα χαμηλό βαρομετρικό από τη νότια Ιταλία. Θα πλησιάσει αρχικά τη χώρα μας από τα δυτικά και πρώτα το δυτικό και νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο στα πιο παραθαλάσσια τμήματα με βροχές. Όσο βραδιάζει και έρχεται το βράδυ της Τρίτης, θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, δηλαδή μέχρι και την Ήπειρο και σε όλο το Ιόνιο και στην εξέλιξη της νύχτας. Προς το ξημέρωμα της Τετάρτης φαίνεται ότι βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Έτσι  την Τετάρτη θα έχουμε σημαντική επιδείνωση με βροχές, ισχυρές καταιγίδες» προσθέτει η Χριστίνα Ρήγου. 

Πού θα σημειωθούν έντονες βροχές 

Η γνωστή μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή στους κατοίκους σχεδόν όλων των τμημάτων της χώρας καθώς όπως εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr «η εικόνα που έχουμε για το πού περιμένουμε το περισσότερο νερό είναι το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά -συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής- η Θεσσαλία, η Εύβοια και το κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Την Τετάρτη θα βρέξει και στην Μακεδονία και γενικά σε όλη τη χώρα, απλά στις περιοχές που αναφέραμε περιμένουμε τις εντονότερες βροχές».

Χιόνια σε όλα τα ορεινά 

Μετά τα χιόνια που είδαμε σε μεγάλα υψόμετρα σε όλη τη χώρα αλλά και στην Πάρνηθα πάνω από τα 1.100 μέτρα, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «χιόνια αναμένεται να σημειωθούν το βράδυ της Τρίτης στα ορεινά όλης της δυτικής Ελλάδας σε μεγάλα υψόμετρα. Την Τετάρτη θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά από την Ξάνθη μέχρι και την Πελοπόννησο και πάλι σε μεγάλα υψόμετρα και την Πέμπτη, ενώ θα ξεκινήσει ο καιρός άστατος προς το βράδυ θα δούμε τις βροχοπτώσεις να περιορίζονται στα βορειοανατολικά και η Παρασκευή να ξημερώνει με καλύτερο καιρό».

Βροχερή η Τετάρτη στην Αττική 

Σε συνδυασμό με τις βροχές και τα χιόνια, «οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους από την Τετάρτη σε όλη τη χώρα που θα είναι και η αιτία να ανέβει η θερμοκρασία, αλλά θα φυσάει πολύ. Δηλαδή στο Ιόνιο θα έχουμε 7-8 μποφόρ όπως και στο Βόρειο Αιγαίο και στην Αθήνα 7 μποφόρ. Την Τετάρτη θα είναι άστατος ο καιρός και στην Αττική με βροχές και καταιγίδες. Φαίνεται ότι με την απομάκρυνση του χαμηλού αυτού βαρομετρικού θα περάσουμε ένα Σαββατοκύριακο με πιο ήπιο καιρό, ανέμους και πιο μαλακό θερμοκρασιακά».

Πότε θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα

Η Χριστίνα Ρήγου ξεκαθαρίζει ότι «η κακοκαιρία ουσιαστικά θα κρατήσει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, και όσον αφορά στην θερμοκρασία «στην πρωτεύουσα την Τετάρτη θα έχει βροχές και καταιγίδες με 15-16 βαθμούς. Το σκηνικό στην Αθήνα μέχρι και την Πέμπτη θα είναι με βροχές μέχρι το μεσημέρι και συννεφιασμένος με 15 βαθμούς κελσίου, ενώ όπως μας λέει η γνωστή μετεωρολόγος «θα ανοίξει λίγο ο καιρός από την Παρασκευή καθώς περιορίζονται τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά. Το καλό είναι ότι εξαιτίας των νοτιάδων, θα φύγει αυτό το κρύο που νιώσαμε για λίγο, η θερμοκρασία δεν θα πέσει απότομα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας», ενώ παράλληλα η κ. Ρήγου επισημαίνει ότι «η Παρασκευή θα είναι μια μεταβατική μέρα που οι βροχές θα αρχίσουν να εξασθενούν και να είναι πιο διάσπαρτες».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις