Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άρχισαν τα προβλήματα στην Αττική, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Καιρός – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άρχισαν τα προβλήματα στην Αττική, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ήταν 12:15 όταν ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής το μήνυμα από το 112, που τους προειδοποιούσε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονταν. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της.

Οι ουρανοί στην Αττική άνοιξαν νωρίς το πρωί και αυτό χαρακτηρίστηκε ως τα… προεόρτια της κακοκαιρίας που έρχεται στο λεκανοπέδιο, καθώς επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και τις επόμενες ώρες, όπως είπε στο newsit.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, θα προκαλέσει πολύ έντονα φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής.

Από την ώρα που ήχησε το 112 στην Αττική, έχουν γίνει 75 κλήσεις στην Πυροσβεστική και οι περισσότερες απ’ αυτές αφορούν απάντληση υδάτων, κυρίως από υπόγεια σπιτιών. Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα είναι Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας 

 

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, νωρίτερα, έκλεισε η οδός Πειραιώς σε δυο σημεία, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων. Η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Λίγο μετά τη 13:00 ο δρόμος άνοιξε. 

Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας… 

Παντού νερό στην Ιερά Οδό, έξω από τη διεύθυνση μηχανολογικού και καθαριότητας του δήμου Αθηναίων! 

Με το μήνυμα από το 112, οι πολίτες της Αττικής καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών. «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις