Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Αλλοπρόσαλλη κακοκαιρία – Κρύο ως την Τετάρτη, που θα χιονίσει

Καιρός – Καλλιάνος: Αλλοπρόσαλλη κακοκαιρία – Κρύο ως την Τετάρτη, που θα χιονίσει

Δύσκολη η πρόγνωση για το πως θα είναι ο καιρός για παραπάνω από… 48 ώρες. Έπεσε η θερμοκρασία, χιονίζει ήδη στα ορεινά. «Αυτή η κακοκαιρία κρύβει πολλές εκπλήξεις» λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και προειδοποιεί για ψύχος ως την Τετάρτη. Στα άσπρα ήδη η Πάρνηθα.

Έπρεπε να φτάσουμε στην 14η Ιανουαρίου για να νιώσουμε… κρύο (εντάξει εξαιρούνται οι ορεινές περιοχές). Ο καιρός αποφάσισε να βάλει τα χειμωνιάτικά του και σε αυτό τον… βοηθάει ο «Λέανδρος», η κακοκαιρία που πλήττει ήδη τη χώρα.

Ήδη, πολλές περιοχές στα ορεινά έχουν ξυπνήσει στα λευκά, με το χιόνι να έχει πέσει στις βουνοκορφές ακόμη και στη Νάξο ή στην Πάρνηθα και τη θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά. Μόνο που η κακοκαιρία αυτή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, είναι αλλοπρόσαλλη, κρύβει εκπλήξεις και οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να «δουν» πέραν του 48ωρου.

Click4more Καιρός σήμερα: Στην κατάψυξη σχεδόν όλη η χώρα – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χιόνια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, μέχρι και την Τρίτη – Τετάρτη διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν τη χώρα. Το μόνο που έχει «κλειδώσει» μέχρι στιγμής, γράφει, είναι το κρύο το οποίο αρχής γενομένης από τα βόρεια θα γίνει πολύ αισθητό από το βράδυ της Πέμπτης που θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Δεν αποκλείει μάλιστα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας η θερμοκρασία να φτάσει ακόμη και τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και στην Αττική

Ιδού το ερώτημα: θα χιονίσει στην Αττική; Και πότε;

«Την Παρασκευή νωρίς το πρωί πιθανότατα θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και ημιορεινά της Αττικής, περίπου από τα 550 μέτρα και υψηλότερα», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνοντας ότι η χιονόπτωση θα είναι πρόσκαιρη και συμβουλεύει «μην περιμένετε κάτι το αξιόλογο ως προς τη διάρκεια».

Το Σάββατο έρχεται ένα νέο σύστημα από τα δυτικά που θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Ελλάδα ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Αρκετό χιόνι αναμένεται στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια ακόμη και χαμηλά. Όμως δεν θα χιονίσει μόνο εκεί. Θα χιονίσει και στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο σε λίγο πιο μεγάλα υψόμετρα. Χιονοπτώσεις θα δουν και αρκετά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ακόμη και στα πεδινά τους.

Εκπλήξεις στην Αττική

Το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει αρκετά χαμηλά και στην Αττική. Ωστόσο, σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Δεν αποκλείει πάντως και εκπλήξεις.

Το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Κατά την εκτίμησή του, τις περισσότερες και πυκνές χιονοπτώσεις θα τις δούμε σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ίσως και της ανατολικής Στερεάς σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις