Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος στο newsit.gr: Βροχερό διήμερο από αύριο Τρίτη (1/2) και χιόνια μόνο στα ορεινά

Καιρός – Καλλιάνος στο newsit.gr: Βροχερό διήμερο από αύριο Τρίτη (1/2) και χιόνια μόνο στα ορεινά
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Βροχερό το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης με βροχές στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ενώ χιόνια θα δούμε μόνο στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας» προβλέπει για τη νέα επιδείνωση του καιρού, μιλώντας στο newsit.gr, o μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

O Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε για την επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη (1.2.2022) ότι «δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή στον καιρό ενώ την Τρίτη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες γιατί θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες, ενώ θα βρέξει στις υπόλοιπες περιοχές. Την Τετάρτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Αττική, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Και την Πέμπτη θα μας αποχαιρετήσει η κακοκαιρία προς το μεσημέρι μόνο θα μας απασχολήσουν του Αιγαίου».

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι έρχεται χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας. «Τρίτη-Τετάρτη περιμένουμε κακοκαιρία γενικά σε όλη τη χώρα. Η έλευση του κρύου θα γίνει πιο αισθητή στην βόρεια Ελλάδα. Θα μας επηρεάσει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές τα κεντρικής και βόρειας χώρας. Υπάρχει μηδαμινό ενδεχόμενο να χιονίσει και τοπικά σε κάποιες πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος γιατί άλλαξαν τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας σε σύγκριση με χθες και ναι μεν θα έχουμε χιονοπτώσεις αλλά μέχρι τα ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή από την Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά αλλά πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές από την Θεσσαλία και βορειότερα. Επίσης αύριο και μεθαύριο θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Αρχικά νοτιάδες και μετά το μεσημέρι της Τετάρτης θα στραφούν σε βοριάδες που ίσως προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες γιατί όπως περνάει το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη χώρα θα ενισχύονται και οι άνεμοι στις περισσότερες θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές».

Καιρός στην Αττική – Επιδείνωση από Τετάρτη

Όσον αφορά στην Αττική «περιμένουμε τοπικές βροχές –όχι κάτι το ιδιαίτερο- αλλά μέσα στην Τετάρτη ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω και περιμένουμε βροχές και κατά τόπους ίσως ισχυρές καταιγίδες. Χιόνια θα έχουμε μόνο στις βουνοκορφές του νομού και από την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και σταδιακά θα μας αποχαιρετήσουν. Ίσως και την Πέμπτη να έχουμε νωρίς το πρωί βροχές μόνο στην Αττική και στην Εύβοια αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες και ουσιαστικά μας αποχαιρετά αυτό το χαμηλό βαρομετρικό».

Ο κ. Καλλιάνος υπογράμμισε ότι «ως προς την θερμοκρασία δεν περιμένουμε κάποια φοβερή πτώση. Περιμένουμε μία πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ήμερες. Την Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί θα δούμε ελάχιστες θερμοκρασίες έως και -8, -9°C στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και -1°C στα πεδινά ενώ γενικά στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει μέγιστη τιμή τους 9 με 10°C».

Ενώ για την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι γύρω στους 4°C στα βόρεια προάστια και 5 με 6°C στο κέντρο της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα, οι μέγιστες θερμοκρασίες στο κέντρο της πόλης θα είναι 14-15 βαθμοί Κελσίου, ενώ την Τετάρτη θα πέσει στους 13°C αργά το μεσημέρι».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις