Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός Καλλιάνος: Το καλοκαίρι κάνει διάλειμμα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός Καλλιάνος: Το καλοκαίρι κάνει διάλειμμα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Φωτογραφία αρχείου

Ένα εντελώς διαφορετικό “πρόσωπο” θα παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, από τη Δευτέρα, θα αρχίσουν από τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, από το μεσημέρι έως το απόγευμα, μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, κυρίως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα, και εν συνεχεία με μικρότερη πιθανότητα στα αντίστοιχα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Στη νότια Ελλάδα θα είναι καλύτερες οι καιρικές συνθήκες, με αυξημένες τιμές στον υδράργυρο που θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά από την Τρίτη και στη συνέχεια μέχρι και την Παρασκευή φαίνεται ότι η αστάθεια αυτή του καιρού θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, γύρω στις 12-1 μέχρι τις 6-7, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη, βροχές, μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, πιθανότατα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Άρα, σταδιακά ξεχνάμε τις ηλιόλουστες ημέρες…
Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα πέσει λόγω των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων, περίπου στα επίπεδα των 27 με 28 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η Αττική φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από την Τρίτη με κάποιες μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, ίσως και μεμονωμένες καταιγίδες. Από την Τετάρτη, αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές ορεινές και ημιορεινές του Νομού Αττικής, πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Επίσης, από την Τετάρτη και έπειτα θα δούμε δυνατές καταιγίδες και σε πεδινές περιοχές του νομού, ίσως και σε παραθαλάσσιες.
Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά από την Τρίτη και μετά θα πέφτει σταδιακά ο υδράργυρος στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις