Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι «μαστιγώνουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι «μαστιγώνουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EYROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Επικράτεια.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλώντας στο newsit.gr δίνει όλη την εικόνα του καιρού, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

«Τις επόμενες ώρες περιμένουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη» λέει.

Ήδη το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 288 κλήσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων και των ισχυρών βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας. περιοχές της χώρας.

Μόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε κυρίως στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 270 κλήσεις και έγιναν 165 κοπές δέντρων και 27 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Εκεί, από την κακοκαιρία, μεταξύ άλλων προκλήθηκε ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος»!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο προκαλεί το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

«Άσπρη» μέρα θα δουν στα ορεινά της Θράκης

Όμως η αυτή η νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες θα φέρει και χιόνια.

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν οι ορεινές περιοχές της Θράκης όπου θα πέφτει χιόνι σχεδόν σε όλη την διάρκεια της Κυριακής!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Η αλλαγή του καιρού έχει φέρει ήδη θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, σκηνικό που θα συνεχιστεί και την Κυριακή δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Δείτε εδώ πού παραμένουν δεμένα τα πλοία

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να χτυπούν «κόκκινο» φτάνοντας κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Εξασθένηση θα υπάρξει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα

Το σκηνικό του καιρού πλέον αλλάζει για τα καλά, αφού με ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα ξυπνήσουν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι σε πολλά μέρη της Ελλάδα κυρίως στις πιο βόρειες περιοχές.

Την Κυριακή η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη θα είναι 5 βαθμοί Κελσίου, στο Διδυμότειχο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 βαθμοί.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει 6 βαθμούς ενώ στην Αθήνα 8 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις