Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι στην Εύβοια και στα νησιά – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι στην Εύβοια και στα νησιά – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Εύβοια, Κυκλάδες αλλά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο, αναμένονται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ σήμερα Κυριακή (18.6.2023), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων του καιρού από την ΕΜΥ.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανότητα για χαλάζι, καθώς ο καιρός συνεχίζει να μοιάζει περισσότερο φθινοπωρινός παρά καλοκαιρινός.

Σύμφωνα πάντα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, αυτά θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση. Παράλληλα, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18.06.2023):

  1. μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,
  2. μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,
  3. μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Μήνυμα του 112 ήχησε σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες, καθώς η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνισή της από χθες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Ήδη παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην Εύβοια και στη Σκύρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αφορά ξανά τη Λέσβο, καθώς χθες καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές στο Πλωμάρι από την κακοκαιρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις