Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Καύσωνας από την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Καύσωνας από την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Φωτογραφία αρχείου

Ο καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα μας από την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και 42 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr.

«Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται αύριο και το Σάββατο», αναφέρει χαρακτηριστικά η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου και επισημαίνει ότι «κυρίως την Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα και στην Μακεδονία, για παράδειγμα στο νομό Σερρών, ίσως και στην Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39°C με 40°C. Οι περιοχές που πιθανώς να φτάσει ακόμα και τους 42°C είναι η Λάρισα στο θεσσαλικό κάμπο, η Λαμία, περιοχές του νομού Βοιωτίας και στην ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στην Αργολίδα. Στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε 40άρια, κυρίως στην δυτική Στερεά, στην Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία».

Όσον αφορά στην Αττική, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 39 με 40°C.

Καύσωνας με αφρικανική σκόνη

Η γνωστή μετεωρολόγος αναφέρει ότι το -κυριολεκτικά καυτό- διήμερο χαρακτηρίζεται και από την έλευση αφρικανικής σκόνης. «Την Παρασκευή και το Σάββατο στην δυτική και νότια χώρα (δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο) αναμένεται η εμφάνιση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά στους δείκτες δυσφορίας, γιατί θα είναι σε μικρή συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (20.08.2022) σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «περιμένουμε μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, δηλαδή από τους 39-40 της Παρασκευής, θα πέσει στους 37-38».

Αξιοσημείωτο είναι ότι «από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή το απόγευμα, ο καιρός θα είναι άστατος στην βόρεια Ελλάδα και μάλιστα στην Μακεδονία περιμένουμε κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες πιθανώς και στην Θεσσαλονίκη».

Την Κυριακή (21.08.2022), η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, καθώς αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες κοντά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση αναμένεται την Δευτέρα που επανερχόμαστε πλήρως στα απολύτως φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα στους 30 με 33°C.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις