Ελλάδα

Καιρός – Καύσωνας: Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραμένει ιδιαίτερα ζεστός ο καιρός σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές να ξεπερνά τους 39 βαθμούς.

Συγκεκριμένα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε Πετροκεφάλι Μοιρών, Σίβα Ηρακλείου και Κρανίδι Αργολίδας με 39,4 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

pinakas thermokrasia

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 62 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας, κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, μεταξύ αυτών και αρκετοί στην περιοχή της Αττικής (όπως καταγράφτηκε από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής), επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκδήλωση της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα για την ημέρα της Βαστίλης με Κικίλια και Γκιλφόιλ
Αναφερόμενη στον πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου», τον χαρακτήρισε σύμβολο μιας φιλίας που διαρκεί δύο αιώνες και βασίζεται στην κοινή προσήλωση στην ελευθερία και την ανεξαρτησία
Η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer, μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας Ημέρα της Βαστίλης στο Βυζαντινό Μουσείο - ΦΩΤΟΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ