Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει την άνοιξη στη χώρα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει την άνοιξη στη χώρα

ΚΑΙΡΟΣ: Τι καιρό θα κάνει στη χώρα τις επόμενες μέρες. Η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ήπιο καιρό μετά και τις φονικές καταιγίδες που επηρέασαν το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας προβλέπει για τις επόμενες μέρες ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει χαραξτηριστικά σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει την άνοιξη στη χώρα μας.

«Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που θα οδηγήσουν τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή τιμές, αναμένεται να κυλήσουν οι τελευταίες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ένα πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο λαμβάνει τη μορφή του κεφαλαίου γράμματος Ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου και το οποίο θα εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα μας», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η εξέλιξη του καιρού θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες να κινηθούν από την κεντρική Μεσόγειο και τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές και πάνω από τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί όμως οι θερμοκρασιακές αναστροφές θα οδηγούν τον υδράργυρο σε χαμηλές “πτήσεις” ενώ προσοχή χρειάζεται και στις τοπικές ομίχλες, σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε όλη την ανάρτηση και τους σχετικούς χάρτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις