Ελλάδα

Καιρός: Κλειστά τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας «Avgi»

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 31/1, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές, λόγω της κακοκαιρίας «Avgi».

Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί σε όλη την περιοχή λόγω της κακοκαιρίας «Avgi» καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Δρίκος και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι’ αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές».

Η κακοκαιρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με έντονες χιονοπτώσεις, ειδικά σε Βίλια και Ερυθρές. Ο δήμος επιχειρεί διαρκώς, τόσο για να μην κλείσει το οδικό δίκτυο, όσο και για να παρέχει βοήθεια όπου χρειαστεί, ενώ μετά από αίτημα της δημοτικής Αρχής συνδράμουν η πυροσβεστική και μηχανήματα του Στρατού. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι. Στο δημαρχείο και στις κεντρικές πλατείες του δήμου γίνεται διάθεση αλατιού σε ατομικές σακούλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μπλόκο - γίγας στο Παγκράτι για αλκοτέστ με τέσσερα σημεία ελέγχου - Σωρεία προστίμων, ακινητοποιήσεις οχημάτων και αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας
Πρόκειται για μια περιοχή με πολλά μπαρ και νυχτερινή ζωή που, ωστόσο, δεν είναι συνηθισμένη σε τόσο εκτεταμένα αλκοτέστ, με το μπλόκο να ξαφνιάζει οδηγούς
Αστυνομικός της Τροχαίας
Προ των πυλών 48ωρη κακοκαιρία που φέρνει καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ – Οι 15 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο»
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Τρίτης και θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη - Η Πρωταπριλιά η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας
Καταιγίδες