Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Κορυφώνεται τη νύχτα ο χιονιάς – Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Καιρός: Κορυφώνεται τη νύχτα ο χιονιάς – Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία, καθώς πέφτει χιόνι από το απόγευμα του Σαββάτου (20.1.2024) σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η κακοκαιρία θα ενταθεί και θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη το χιόνι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλές περιοχές, όπως στον Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Πεύκα, Φιλυρο, Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, ενώ λόγω της κακοκαιρίας έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από Χορτιάτη προς Άγιο Βασίλειο. Χιόνι έπεσε και στο κέντρο της πόλης.

Το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έκανε «βουτιά» 18 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες. Τις επόμενες ώρες θα χιονίσει σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Στην Φλώρινα το χιόνι φτάνει τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία αγγίζει τους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» τα βουνά του Λαϊλιά και του Μπέλλες στο Νομό Σερρών.

Σημειώνεται πως έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (νταλίκες και φορτηγά) με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων τόσο στην Εγνατία Οδό όσο και σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Η πορεία του χιονιά μέσα από Windy:

 

Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη: 

Ο καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, αναμένεται κορύφωση του χιονιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ την Κυριακή αναμένονται στα νοτιοανατολικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Τα χιόνια θα σταματήσουν σταδιακά στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -06 έως 08 βαθμούς, στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στη υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος σημειώνεται πως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις