Ελλάδα

Καιρός: Κυριακή με.. βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Δεν λέει να μας κάνει το χατήρι ο καιρός και να γίνει ανοιξιάτικος! Την Κυριακή (18.03.2018) αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανώς το μεσημέρι πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει από τα δυτικά, ενώ ευνοείται σημαντικά η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στο Αιγαίο 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, οπού τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν ξανά σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο 50χρονος που είχε στείλει ακατάλληλη φωτογραφία σε 13χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Αρκαδία
Ο 50χρονος φέρεται να προσέγγισε την κοπέλα μέσω social media, να αντάλλαξαν μηνύματα και στη συνέχεια να προχώρησε σε βιντεοκλήση, κατά την οποία επέδειξε τα γεννητικά του όργανα
Χειροπέδες
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1