Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Λαγουβάρδος: Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ντάνιελ»

Καιρός – Λαγουβάρδος: Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ντάνιελ»

Ο καιρός έχει ήδη αλλάξει από σήμερα (2.11.2023) στην Ελλάδα, πλήττοντας σφοδρά την Πάτρα, αλλά αναμένεται να επιδεινωθεί από αύριο. «Μίνι κακοκαιρία 24 ωρών από αργά το βράδυ της Παρασκευής (3.11.2023) έως και το βράδυ του Σαββάτου», αναφέρει στο newsit.gr ότι έρχεται σχεδόν σε όλη τη χώρα ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος. 

«Θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, θα περάσει από τα νησιά του βόρειου Ιονίου και το Σάββατο θα συνεχίσουν οι βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα εξαπλωθεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν αργά το βράδυ του Σαββάτου», προσθέτει για την εν λόγω σημαντική μεταβολή του καιρού και τη νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Ελλάδα. 

Ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρει συγκεκριμένα τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. «Σε κάποιες περιοχές στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και ίσως και σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα χρειαστεί προσοχή. Αρκετά θα είναι τα χιλιοστά βροχής στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Μακεδονία και την βορειοδυτική Πελοπόννησο».

Επιπλέον μας επισημαίνει ότι θα βρέξει και στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ», όπως η Καρδίτσα και ο Βόλος αλλά και στην Πάτρα όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση σήμερα. 

Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, αναφερόμενος στην πρωτεύουσα εξηγεί ότι «από αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Αττική θα επηρεαστεί λίγο. Κυρίως για το Σάββατο ίσως σημειωθούν κάποια φαινόμενα στο λεκανοπέδιο, ενώ η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει και τους 27 βαθμούς Κελσίου».

Και οι άνεμοι στο διάστημα Παρασκευής έως το Σάββατο θέλουν λίγο προσοχή σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, «καθώς στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες 7-8 μποφόρ. Θα έχουμε ισχυρό κυματισμό και στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς να υπάρξουν δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από το βράδυ του Σαββάτου οι άνεμοι αλλάζουν σε δυτικούς και αρχίζουν να ασθενούν».

Ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι την Κυριακή δεν θα υπάρχουν φαινόμενα ενώ αναφέρει ότι φτιάχνει ο καιρός από την Δευτέρα. «Η θερμοκρασία πέφτει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα γιατί το προηγούμενο 24ωρο θα έχει ανέβει λόγω νοτιάδων στις περιοχές που δεν βρέχει. Εκεί που θα έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις, θα έχει συννεφιά και ο υδράργυρος θα έχει πέσει αισθητά. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι σε όλη τη χώρα από την Δευτέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις