Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Καιρός- Λαγουβάρδος: Οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας

Καιρός- Λαγουβάρδος: Οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Υψηλή θερμοκρασία ακόμα και αργά το βράδυ κατέγραψε ο  υδράργυρος καθώς «οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του για τον καιρό, ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος στο ποστ που ανάρτησε στο Facebook σήμερα (19.06.2024) για τον καιρό, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «για 8 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 5 βαθμούς και πάνω υψηλότερη από την κανονική τιμή».

«Δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ήμερες», συμπλήρωσε ο γνωστός μετεωρολόγος εννοώντας πως δεν θα απαλλαγούμε σύντομα από την αφόρητη ζέστη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Μια ζεστή Αθήνα…

Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία στην Αθήνα το βράδυ που μας πέρασε, ενδεικτικά αναφέρομαι στο σταθμό μας στο Γκάζι, τα μεσάνυχτα 18 προς 19 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί!

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία Ιουνίου στο Γκάζι είναι 30.5 βαθμοί, δηλαδή η θερμοκρασία χθες τα μεσάνυχτα ήταν όσο η κανονική μέγιστη της ημέρας!

Κοιτώντας τις καταγραφές από τις αρχές του Ιουνίου, δύο γρήγορες παρατηρήσεις:

1) εκτός της 1ης Ιουνίου, οι μέγιστες τιμές στο Γκάζι ήταν όλες τις ημέρες, μέχρι και σήμερα 19 Ιουνίου, υψηλότερες από την τιμή των 30.5 βαθμών (η κανονική τιμή, όπως προαναφέρθηκε)

2) Για 8 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 5 βαθμούς και πάνω υψηλότερη από την κανονική τιμή, φθάνοντας μάλιστα στις  13 Ιουνίου στους 40.7 βαθμούς!

Δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ήμερες, οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας (και στην Αθήνα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας). Θα επανέλθουμε στο τέλος του μήνα…», έγραψε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις