Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Λαγουβάρδος στο newsit.gr: Κάθε μέρα θα έχει έντονα φαινόμενα σε διαφορετικές περιοχές

Καιρός – Λαγουβάρδος στο newsit.gr: Κάθε μέρα θα έχει έντονα φαινόμενα σε διαφορετικές περιοχές

«Όλη η εβδομάδα θα είναι βροχερή και φθινοπωρινή. Θα έχουμε και βροχές και καταιγίδες καθημερινά έως και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα αλλά από το Σάββατο σταματούν τα φαινόμενα και ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία», λέει μιλώντας για τον καιρό της εβδομάδας στο newsit.gr ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο κ. Λαγουβάρδος τονίζει επίσης ότι «κάθε μέρα θα βρέχει και θα έχει και καταιγίδες σε μία εκτεταμένη περιοχή της χώρας μας, με εξαίρεση λίγες περιοχές στην δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα».  

Τα έντονα φαινόμενα θα παρουσιαστούν κυρίως «σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας». Αξιοσημείωτο σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο είναι το γεγονός ότι «κάθε μέρα δεν περιμένουμε τα έντονα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές, υπάρχει αρκετή μεταβολή από μέρα σε μέρα. Είναι μία εβδομάδα που θέλει προσοχή γιατί θα έχουμε και κεραυνική δραστηριότητα και οι άνθρωποι θα πρέπει να ενημερώνονται σωστά για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, γιατί ακόμα αρκετοί είναι εκείνοι που πάνε σε ορεινά σημεία και γενικά κάνουν διακοπές».  

Και στην Αττική καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.  

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξηγεί ότι «η θερμοκρασία θα πέσει και έως το τέλος της εβδομάδας θα είναι φυσιολογική ή λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα σημεία που θα βρέξει θα πέσει και ακόμα παρακάτω ο υδράργυρος. Θα είναι μία ήπια εβδομάδα, και ειδικά μετά την ζέστη και τον καύσωνα που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες θα μας φανεί ως ανάσα».  

Ο κ. Λαγουβάρδος μας λέει χαρακτηριστικά ότι «ο καύσωνας τελείωσε, ο υδράργυρος στην Αθήνα θα φτάσει στους 30-32 βαθμούς Κελσίου που θεωρούνται κανονικά ή λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Σε πιο βόρειες περιοχές μπορεί αν φτάσουμε και στους 25°C και όταν θα βρέχει θα πέφτει και λίγο περισσότερο».  

Όσον αφορά στους ανέμους: «δεν θα έχουμε μελτέμια. Οι άνεμοι γενικά θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τους βορειοδυτικούς ανέμους που θα έχουμε στο Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος που θα είναι κάπως ενισχυμένοι 5-6 μποφόρ».  

Πάντως, εφιστά την προσοχή σε όλους για την εκδήλωση πυρκαγιών επειδή όπως εξηγεί «στην δυτική Ελλάδα και την δυτική Κρήτη πιθανότατα δεν θα έχουμε βροχές και γι’ αυτό ανεβαίνει ο κίνδυνος για φωτιές».  

Από το Σάββατο και μετά ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι «σταματούν τα φαινόμενα αυτά και ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία αλλά είναι νωρίς ακόμα για ακριβή πρόβλεψη». 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις