Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: «Έρχονται» βροχές, καταιγίδες και βοριάδες – Προειδοποιεί για νέες πλημμύρες

Καιρός – Μαρουσάκης: «Έρχονται» βροχές, καταιγίδες και βοριάδες – Προειδοποιεί για νέες πλημμύρες

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα (16.10.23) με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

«Μας τα χαλάει από σήμερα ο καιρός με την κορύφωση αυτής της νέας μεταβολής να έρχεται το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη όπου θα συναντήσουμε αρκετές και έντονες βροχές – καταιγίδες», κάνει λόγο στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Οι πρώτες βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα πέσει πολύ νερό, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για βοριάδες με 8 μποφόρ στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι, επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης, θα ενισχυθούν και στην Αττική από το βράδυ.

 

Για αύριο, Τρίτη (17.10.23) ο ίδιος εφιστά μεγάλη προσοχή σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου εκτιμά ότι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεταξύ άλλων και στη δυτική Θεσσαλία. Προειδοποιεί δε ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Τετάρτη το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο νότια, αλλά με ηπιότερη ένταση. Από την Πέμπτη (19.10.23) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο να θυμίζει… άνοιξη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις