Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα φέρει μεγάλα ύψη βροχής και τη Δευτέρα

καιρός

Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα συνεχίζει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως «σε κλοιό κακοκαιρίας θα παραμείνουν αρκετές περιοχές της χώρας μας τόσο σήμερα όσο και αύριο με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να δοκιμάζουν τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού που μετά και τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, καλείται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει πλέον τον κίνδυνο των πλημμυρών.

Μεγάλα ύψη βροχής μέχρι και αύριο

Με το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο να ανατροφοδοτείται συνεχώς και να στέλνει διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων – καταιγίδων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο. Στους πρώτους δύο χάρτες μας αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων για σήμερα αλλά και αύριο.

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη

Πρόσκαιρη εξασθένιση των έντονων φαινομένων αναμένουμε το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη με τα τελευταία στοιχεία όμως να θέλουν νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη και μετά που δυστυχώς θα επηρεάσει και περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Στον τελευταίο χάρτη μας αποτυπώνεται μια πρώτη εκτίμηση για τις βροχοπτώσεις που αναμένουμε από Πέμπτη και μετά»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις