Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Κακοκαιρία με πολλές βροχές θα χτυπήσει τη Θεσσαλία – Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Καιρός – Μαρουσάκης: Κακοκαιρία με πολλές βροχές θα χτυπήσει τη Θεσσαλία – Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Με κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Θα θυμίζει μάλιστα την κακοκαιρία Daniel, όμως η ένταση δεν θα είναι τόσο μεγάλη. 

Ο καιρός θα είναι καλός  μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα χαλάσει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή θα θυμίσει καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό μετά θα αλλάξει, καθώς έρχονται βροχές και στις καταιγίδες. Και αυτό διότι καταφθάνει στη χώρα μας μια μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία.

Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές και δυστυχώς οι βροχές θα απασχολήσουν και την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας “Daniel” που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του “Daniel”, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές.

Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον “Daniel”, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις