Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Λαίλαπα καταιγίδων στο Αιγαίο και λασποβροχή, έρχεται νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Καιρός – Μαρουσάκης: Λαίλαπα καταιγίδων στο Αιγαίο και λασποβροχή, έρχεται νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία εξπρές που πλήττει από χθες τη χώρα μπορεί να μην έδωσε την βροχή που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι για την Αττική, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μπαράζ κεραυνών και ισχυρούς νοτιάδες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας εξπρές είναι οι πολύ δυνατοί νοτιάδες που σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο και φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, με καταιγίδες και κεραυνούς να κυριαρχούν το πρωί της Δευτέρας (12.2.2024) ιδιαίτερα προς τα ανατολικά. Την ίδια ώρα, σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι. Παράλληλα, υπάρχει έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και δεν αποκλείονται οι λασποβροχές.

Ο ίδιος μίλησε για μια «λαίλαπα καταιγίδων» από την περιοχή της Βοιωτίας μέχρι και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο

Τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος, σαν μία λεπτή γραμμή. Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

 

Ο καιρός στην Αττική

Το μέτωπο καταιγίδων εκτονώθηκε στη Βοιωτία και έτσι δεν υπήρξαν σημαντικές καταιγίδες στην Αττική το πρωί. Ωστόσο, ο μετεωρολόγος σημείωσε πως ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες βροχές νωρίς το μεσημέρι, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις με πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ένα άστατο καιρικό μοτίβο, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα, όμως θα αρχίσει ο καιρός σιγά σιγά να βελτιώνεται. Την ίδια ώρα, ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη, με λιγότερα φαινόμενα, ενώ από την Τετάρτη, θα αρχίσουν να πνέουν βοριάδες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά, στα νότια και στην βόρεια Κρήτη και θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά. Την Κυριακή φαίνεται ότι θα έχουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει έντονα φαινόμενα στη χώρα, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις