Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες – «Δύσκολες μέρες» Τετάρτη και Πέμπτη

Καιρός – Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες – «Δύσκολες μέρες» Τετάρτη και Πέμπτη

Μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα» που έφερε πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο καιρός θα μας δείξει για ακόμη μια φορά το… άσχημο πρόσωπο του. Χιόνια, βροχές και καταιγίδες – όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης – πρόκειται μάλιστα να μας ταλαιπωρήσουν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. 

Η αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «θα μας απασχολήσει από το μεσημέρι της Τρίτης» και θα προκληθεί από τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη που θα έρθουν πιο νότια. Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που θα κάνει το πέρασμά της από την χώρα μας θα είναι χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και αρκετές βροχές και καταιγίδες σε «μια τυπική χειμερινού τύπου κακοκαιρία».

Η νέα αυτή κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση, θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, πρώτα από τα δυτικά ενώ τα φαινόμενα στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να λέει ότι «Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες». 

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή από την νέα πολική αέρια μάζα που αναμένεται να μετατοπιστεί από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και η οποία θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες μάζες φέρνοντας βροχές αλλά και χιόνια.

«Από Παρασκευή τα φαινόμενα υποχωρούν και πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο με πολύ καλό καιρό και άνοδο σημαντική της θερμοκρασίας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις