Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: «Ό,τι πέφτει στην Αττική θα στρώνεται» – Ποια η πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Καιρός - Μαρουσάκης: «Ό,τι πέφτει στην Αττική θα στρώνεται» - Ποια η πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίς»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ανέφερε στην πρόβλεψη του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς η εμφάνιση της κακοκαιρίας «Ελπίς» δεν έχει δείξει ακόμη το πραγματικό της μέγεθος και αναμένεται να φανεί τις επόμενες ώρες και στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ανέφερε στην πρόβλεψη του καιρού πως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα φανεί το μεγαλύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίς» στις περιοχές της χώρας από τη Χαλκιδική και κάτω ενώ στην Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης.

Αρχικά, η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (21.1.2022) και από αύριο οι χιονοπτώσεις αναμένονται να είναι έντονες στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και ιδιαίτερα στα νησιά των Κυκλάδων.

«Τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης καθώς το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων θα σαρώσει πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική και η Βοιωτία, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη αλλά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πότε θα χιονίσει στην Αττική

«Χιόνια θα έχουμε και στο Σύνταγμα», είπε ο μετεωρολόγος και σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα μας θυμίσει την περσινή επέλαση της «Μήδειας». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη. «Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές ό,τι πέφτει θα στρώνεται», υπογράμμισε ο κ. Μαρουσάκης.

«Υπολογίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τον νομό Αττικής», επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις