Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πολικό ψύχος σε 4 στάδια – Που θα χιονίσει

Καιρός – Μαρουσάκης: Πολικό ψύχος σε 4 στάδια – Που θα χιονίσει

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δείτε σε ποιές περιοχές θα χιονίσει.

Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τελευταίες προγνώσεις καιρού, και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμη και στην Αττική και σε παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας. 

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει στη νανάρτησή του για την πρόγνωση καιρού: “Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις ή και νησιά.

Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και καθώς αυτό θα συνδυαστεί με χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη γενικότερα.

Καθώς αυτές θα αλληλεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα σχηματίσουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά”.

Σε άλλ οσημείο της ανάρτησής του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει: “Το ποιες περιοχές θα απασχολήσει αυτό το φαινόμενο θα εξαρτηθεί από την διεύθυνση του ανέμου που και αυτό με τη σειρά του θα εξαρτηθεί από τις τελικές θέσεις των βαρομετρικών συστημάτων. 

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να επηρεαστεί και η Αττική γεγονός που αν επαληθευτεί θα οδηγήσει σε πολλές ώρες χιονόπτωσης στο νομό που σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσει σε χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές που πολύ πιθανό να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.” 

“Η πολική αέρια μάζα που θα καλύψει τη χώρα μας θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασιακές τιμές. Μάλιστα καθώς ο καιρός θα ανοίξει – ξαστερώσει προς τη δυτική και βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά πιθανό να συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους -15 βαθμούς κελσίου ή και πιο κάτω με αποτέλεσμα τον ισχυρό και ολικό παγετό (παγετός όλο το 24ωρο)”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και δείτε τους σχετικούς χάρτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις