Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει σε Αθήνα και Αττική – Τι δείχνουν οι χάρτες

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει σε Αθήνα και Αττική – Τι δείχνουν οι χάρτες

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ: Η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα αναμένεται να ντύσει στα λευκά ακόμη και την Αττική. Δείτε τι λέει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΑΙΡΟΣ – ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ: Εκτός απροόπτου, και η Αττική θα ντυθεί στα λευκά τις επόμενες ώρες, καθώς όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν προς το παρόν ότι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα περάσει και από την Αττική, και θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας από το βράδυ της Κυριακής.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει μεταξύ άλλων για την Αττική: 

“Πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και το νομό Αττικής όπου από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει μέχρι τα βόρεια προάστια και τα ξημερώματα της Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν το σύνολο του νομού. 

Μάλιστα από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν περεταίρω μιας και αναμένεται να έχουμε σύγκλιση δύο αερίων ρευμάτων πάνω από το νομό που θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια. 

Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και ίσως δούμε στρωμένο χιόνι ακόμη και στο λεκανοπέδιο ιδιαίτερα την Τρίτη όπου θα φτάσουμε στην κορύφωση του φαινομένου.”

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: 

“Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κατευθυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα βαθύνει αρκετά δημιουργώντας έντονη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) με αποτέλεσμα οι βοριάδες να ενισχυθούν προσεγγίζοντας τα επίπεδα θυέλλης 9 με 10 μποφόρ (έβδομος χάρτης) προς το νότιο Αιγαίο”.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις