Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πού θα έχουμε έντονες βροχές, πιθανά καταιγίδες και αρκετό κρύο

Καιρός – Μαρουσάκης: Πού θα έχουμε έντονες βροχές, πιθανά καταιγίδες και αρκετό κρύο

Άστατος θα είναι ο καιρός σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει για σήμερα Τετάρτη (10.05.2023) ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει για τον καιρό ότι θα έχουμε βροχές προς το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, ενώ ένα γρήγορο πέρασμα από βροχές θα έχουμε στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση Το κρύο θα είναι αρκετά έντονο στη Βόρεια-Βορειοδυτική Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς, ενώ πιο νότια η θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή και θα φτάσει τους 24 βαθμούς. 

Άρα, και πάλι, τουλάχιστον θερμοκρασιακά, η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα: πιο ψυχρή η Βόρεια Ελλάδα, πιο θερμή η Νότια. 

Με τις βροχές λοιπόν να εστιάζονται κυρίως στα ηπειρωτικά και τους βοριάδες να κυριαρχούν μέσα στο Αιγαίο, αναμένεται να κυλήσει το 24ωρο της Τετάρτης (10.05.2023) 

Οι βροχές θα επιμείνουν σε αυτό το 24ωρο. Κυρίως στα ηπειρωτικά, θα έχουμε περισσότερες και πιο έντονες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ μέσα στο Αιγαίο ο βοριάς θα επικρατήσει και θα φτάνει σε εντάσεις τα 6 μποφόρ – τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ. 

Στο Ιόνια και στα ηπειρωτικά, αναμένουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι βροχές αυτές, προς το απόγευμα, και κυρίως μέσα στη νύχτα, θα ενταθούν στα βορειοδυτικά, όπου δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες – στην περιοχή του βορείου Ιονίου Πελάγους, αλλά και προς την Ήπειρο. 

Ο καιρός που θα έχει σήμερα κάθε περιοχή, στον χάρτη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Καιρός: Μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις