Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Προσοχή τις επόμενες ώρες, ισχυρές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές

καιρός

ΚΑΙΡΟΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ και μάλιστα συνιστά προσοχή στην Κρήτη, ενώ ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για πολύ ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ: Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Δευτέρα (09-11-2020) από αργά το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως την Κάσο και την Κάρπαθο). Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (11-11-2020), ενώ ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Καιρός: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τις επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

“Από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες με έμφαση τα πιο νότια τμήματα και πιθανόν τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα και γι αυτό χρειάζεται προσοχή (τρίτος επισυναπτόμενος χάρτης).

Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η βαροβαθμίδα μέσα στο Αιγαίο με αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στα 8 με 9 μποφόρ για άλλη μία φορά που ίσως φέρει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει στην μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών προς τη χώρα μας κι έτσι η θερμοκρασία στα ανατολικά θα πέφτει μέρα με τη μέρα θυμίζοντας περισσότερο Χειμώνα παρά Φθινόπωρο”, σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις